Toegangscontrolesystemen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Bel of mail ons voor meer informatie.

Werk:     + 31 596 567740
Mobiel:  +31 6 30065067
E-mail:  info@ibdsecurity.nl

Contact opnemen

Toegangscontrole

Wat is toegangscontrole?
Primair is toegangscontrole niets anders dan “Wie, waar, wanneer naar binnen mag”. Met andere woorden: een toegangscontrolesysteem herkent een persoon die in het bezit is van een geldige informatiedrager en/of een biometrisch kenmerk, bepaalt vervolgens of deze is geautoriseerd voor de betreffende locatie op dat tijdstip en verleent al dan niet toegang.

Maar toegangscontrole van IBD is meer! Met het verlenen van toegang aan geautoriseerde personen zijn we nog niet klaar. Het is altijd mogelijk dat een deur niet goed sluit of zelfs moedwillig open wordt gehouden. Zulke onveilige situaties dienen net als bijvoorbeeld een geforceerde deur te resulteren in een alarm. Je kunt toegang controleren, maar het is pas echt veilig als het ook bewaakt wordt. IBD biedt deze mogelijkheid.

Door indringers uit te sluiten helpt het toegangscontrolesysteem derving en diefstal van persoonlijke eigendommen te voorkomen en verhoogt het de veiligheid van personeel en het beveiligt gevoelige informatie.

Identificatie technieken
Er zijn verschillende methodes van herkenning. Bekend zijn de magneet sleutel of – kaart die bij de deur om de juiste persoonlijke code vraagt. Maar denkt u ook aan een systeem dat gebruik maakt van biometrie. Biometrie is identificatie aan de hand van de unieke kenmerken van bijvoorbeeld het gezicht, een vingerafdruk, de iris etc. Er is veel mogelijk!

Diverse systemen en toepassingen
De mogelijkheden variëren van kleine systemen voor het beheer van één toegang tot grote geïntegreerde toegangscontrolesystemen. Deze grote systemen zijn gekoppeld aan bijvoorbeeld een werktijdregistratiesysteem, parkeerbeheersysteem en betaalfuncties van de chipcard. Kortom de toegangscontrolesystemen kunnen geheel naar uw wensen worden aangepast en ingericht.