Havenbeveiliging-ISPS

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Bel of mail ons voor meer informatie.

Werk:     + 31 596 567740
Mobiel:  +31 6 30065067
E-mail:  info@ibdsecurity.nl

Contact opnemen

ISPS / Port security

Door de invoering van de ISPS (International Ship Port Security) wetgeving zijn alle havenfaciliteiten verplicht gesteld om te voldoen aan deze wet. De ISPS is een wereldwijde wetgeving die vanaf juli 2004 van kracht is. Hierin worden eisen gesteld aan schepen en terminals.

Voor welke havenfaciliteiten geldt de ISPS?

De ISPS is van kracht op alle faciliteiten die zeegaande schepen ontvangen groter dan 500 ton bruto tonnage, inclusief booreilanden en mobiele offshore installaties.

IBD levert ervaren gediplomeerde beveiligers die in het bezit zijn van het certificaat havenbeveiliger. Met de inzet van de gecertificeerde havenbeveiligers van IBD voldoet u aan de ISPS regels.

Voor verschillende opdrachtgevers, zoals Groningen Seaports, Wagenborg Agency en Marico bewaakt IBD de havenkades van o.a. de havens in Delfzijl en Eemshaven tijdens de komst van bijvoorbeeld cruiseschepen, platforms, kraanschepen, verscheping van militaire goederen en windmolen projecten. Eventueel kan IBD, voordat personeel en/of bezoekers de havenkade of schepen mogen betreden, alcoholcontroles uitvoeren met geavanceerde alcoholcontroletesters.